Música

Música
Música - Part de la nostra vida

dilluns, 8 de març del 2010

Música i internet

L'aparició d'internet ha revolucionat el món de la música. Des que fa més d'una dècada va nèixer Napster, el primer programa d'intercanvi de música i arxius en xarxa, la forma de difondre la música ha canviat radicalment. Ara, pràcticament tot és a internet i l'artista que vol promocionar-se ha de ser present a la xarxa. Portals com el youtube, que permet escoltar cançons en línia o veure videoclips, o més recentment spotify, que ens facilita música sense possibilitat de baixar-la però amb un catàleg immens, han canviat el món de la música.
A més de permetre escoltar tot tipus de música, internet ha obert el debat el voltant dels gustos musicals i són milers les pàgines web que permeten contrastar gustos i discutir sobre els diferents gustos musicals. En són un exemple els fòrums The Music Community, Music Banter, o alguns d'especialitzats com el fòrum sobre música ucraïnes que es pot trobar a Ukrainian Forums.
A més, els blocs personals, com el meu, han permès a multitud de fans de diferents estils de música exposar les seves idees i preferències musicals. Entre aquests blocs podem citar l'Underground Music, sobre música alternativa, o Indie Music Rock, especialitzat en rock'n'roll.
Com veieu, doncs, internet s'han convertit en una eina d'allò més útil pels amants de la música!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada